rhy.fi
Vetäjän hatusta

Pääsiäistä                                             (16.4.2019)

On taas se aika; kevätaurinko paistaa,hormoonit alkaa hyrräämään,  parissa viikossa on lumipinta laskenut puoleen, linnut ovat alkaneet laulaa ja kuumetta on kärsitty. Nimittäin autokuume iski koska uskollinen sotaratsuni alkoi vikuroimaan. Piti päättää alkaako remppaan vai hylkäänkö uskollisen matkaseuran, järki yritti voittaa ja niin viimein hajottamomutkan jälkeen tuntui taas matkanteko maittavan. 

Sama meininki seuran suhteen; hallitusta hiukan uudistettiin ja taas karavaani kulkee. Kokouksessa päätettiin nostaa vuotuista jäsenmaksua, joten käykää maksamassa , viisitoista euroa, ei ole paljon. Hirviasiaa käsiteltiin ja ilmoitelkaa hirvivastaaville ampumasuoritukset, monella on taas aika uusia ampumalupansa.

Kokouksessa päätettiin aloittaa nuorille pienpetokisa, luonnonsuojelua ja riistanhoitoa parhaimmillaan. Nyt vain neuvomaan nuoria ansojen ja loukkujen laitossa, isät ja isoisät varsinkin, opastakaa nuoria pyyntiin. Pieni rahapalkinto on voittajan saaliina ja tarkoitus on, että neljänä vuotena kisaa pidetään nuorille joten vaikkei ensimmäisenä vuotena onnistuisi voittamaan niin seuraavina sitten kun taitoa karttuu. Yhdessä on mukava touhuta ja jos siinä samalla saa hoidettua riistakantoja niin mikä sen mukavampaa.

Kisa on tarkoitettu Sattasen kylän ja ympäristön nuorille heidän aktivoimisekseen hyvän harrastuksen pariin. Vanhempien ei tarvitse olla seuran jäseniä ja jos joku nuori on kiinnostunut osallistumaan kisaan niin neuvojia ja opastajia löytyy seuran jäsenistöstä jollei muualta. Ottakaa nuoret yhteyttä vaikka minuun niin katsotaan kuka alkaa vaikka neuvomaan loukkujen rakentamisessa ja antamaan vinkkejä asentamisessa pyyntipaikoille.

Kävin kiittämässä pihani aukaisusta naapurissa, kun lunta oli tullut niin paljon, etten viitsinyt kolan ja lapion kanssa heilua. Paikalla oli nuoria poromiehen ja -naisen alkuja. Oli ilo nähdä reipasta toimintaa, leuku heilui vyöllä ja elämä näytti olevan mallillaan. Tällaiset nuoret tulevat jatkamaan meidän jälkeemme paikallista toimintaa, toivottavasti saamme antaa heillekin osan tietämyksestämme ja taidoistamme.

Seuralla on juhlavuosi ja syksyllä peijaisten (?) aikaan pidämme pikkuisen paremmat pirskeet. Asiaa täytyy pohtia hieman lisää, olisi ehkä mainio tilaisuus kahvistella lähiseudun seurojen edustajien kanssa ja raatata hiukan, jotta tulisimme tutuiksi.

Asiaan täytyy palata myöhemmin. Nyt porokisojen aika ja siellä on talkoissa paljon seuran väkeä. Toivottavasti kylätapahtumaan löytyy myös väkeä.

Leppoisaa kevättä toivottaen 

Raimo K

se seuran pj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua